המצרכים:
5-6 קישואים עגולים
כוס כוסמת / גריסים / אורז מלא
2 גזרים מגורדים
פטריות טריות
4-5 עגבניות חתוכות לקוביות
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
חותכים את ראש הקישוא ומרוקנים את תוכנו, כך שנשארת דופן של חצי ס"מ בערך.
את הירקות החתוכים + המילוי של הקישואים חתוך לקוביות, מעבירים לקערה ומוסיפים גם את הגריסים (או אורז מלא או כוסמת).
מתבלים את תערובת המילוי במלח, פלפל, כורכום, חוואייג' למרק.
ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי.
בסיר – מעט שמן זית ואת קוביות העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט חוואייג' למרק, מוסיפים כוס מים, מרתיחים. כשרותח, מניחים את הקישואים בסיר, על רוטב העגבניות ומוסיפים מים, עד לגובה של הקישואים.
את התערובת שנותרה, ניתן לפזר בסיר עם הרוטב.
מרתיחים וכשרותח, מעבירים לאש קטנה למשך 45 דקות (עד שהכוסמת/גריסים מתבשלים ברוטב).