לביבות עדשים וירקות

לביבות עדשים וירקות

מצרכים:
1 תפו"א
1 קישוא קלוף
1 סלק קטן קלוף
1 כוס עדשים שחורות (מושרות במים)
1 בצל קצוץ מטוגן
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
1/4 כוס טחינה גולמית
3 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:

  1. מגרדים את התפו"א, הקישוא והסלק. מעבירים למסננת וסוחטים את המיצים שלהם.
  2. בינתיים, במקביל, מבשלים את העדשים עד ריכוך.
  3. בקערה: את הירקות המגורדים + בצל ושום + העדשים השחורות + טחינה גולמית + קמח + מלח ופלפל (ואפשר להוסיף גם כמון).
  4. מערבבים היטב ובידיים רטובות יוצרים כדורים ומשטחים על נייר אפייה, בתבנית.
  5. מכניסים לתנור, 180 מעלות, עד השחמה, בערך 20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *