חמוצים בחמישה צבעים

חמוצים בחמישה צבעים

מצרכים:
כרוב סגול (אפשר גם כרוב לבן)
כרובית
מלפפון ירוק
גזר
פלפל אדום
3.5 כוסות מים
1.5 כוס חומץ
2 כפות מלח גס
# אופציה – להוסיף 3 כפות תבלין לחמוצים (רוכשים בחנות תבלינים)
אופן ההכנה:

חותכים את הירקות – כרוב לרצועות, כרובית לפרחים, מלפפון וגזר לטבעות, פלפל לרצועות.

מעבירים לצנצנת גבוהה המיועדת לחמוצים (עם סגירה הרמטית).

בקערה – מיים, חומץ, מלח ותערובת לחמוצים. מערבבים היטב.

שופכים את הנוזלים לתוך הצנצנת עם הירקות.

מניחים על השיש למשך שבוע. כל יום דואגים להפוך את הצנצנת, לעירבוב הנוזלים.

לאחר שבוע יש להכניס למקרר.

יומיים אחרי הקירור ניתן לאכול.

# ממליצה לטעום את התיבול במהלך השבוע הראשון ואם דרוש, לתקן את התיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *